Willem Herter, oprichter Pacmed, machine learning

Oprichter van PacMed | Machine Learning in de zorg

Willem Herter

Willem Herter (26) heeft natuurkunde gestudeerd in Amsterdam, waarna hij op zoek is gegaan naar mogelijkheden om op een meer directe manier bij te dragen aan een betere wereld. In 2014 heeft hij deelgenomen aan de Nationale DenkTank, waar hij met 22 andere academici heeft onderzocht hoe Nederland gezonder kan worden aan de hand van de grote hoeveelheden digitale informatie in de zorg. Naast de mogelijke toegevoegde waarde is hier uitgebreid onderzocht onder welke randvoorwaarden dit soort technologie geïmplementeerd moet worden om op een duurzame en veilige manier van waarde te zijn voor heel Nederland.

Oprichting Pacmed

Eén van de tien concrete aanbevelingen van de Nationale DenkTank 2014 was Pacmed, wat hij samen met Wouter Kroese (Geneeskunde en Logica) en Hidde Hovenkamp (Econometrie), twee andere deelnemers uit de Nationale DenkTank, heeft opgericht in 2015. Bij Pacmed ontwikkelen zij beslisondersteuning op basis van geavanceerde Machine Learning en medische expertise, om de verwachte uitkomsten van behandelingen aan de dokter te presenteren op basis van wat er bij vergelijkbare patiënten in de praktijk is gebeurd.

Machine learning in de zorg

Waar er op dit moment vooral gouden bergen worden beloofd of irrationele angsten worden verspreid over Machine Learning in de zorg, vinden zij het belangrijk om een feitelijk en genuanceerd geluid te brengen over wat deze technologie kan beteken voor arts en patiënt. Door hun ervaring met het ontwikkelen en implementeren van dit soort technologie in het gehele zorgspectrum, kunnen zij vanuit concrete voorbeelden uitleggen wat er binnen welke ziektegebieden wel en niet kan, en wat er nodig is om de technologie tot maximale waarde te laten zijn. Willem Herter promoveert in de digitale zorg aan het LUMC, waar zijn onderzoek gaat over de toegevoegde waarde alsmede de randvoorwaarden van klinische beslisondersteuning op basis van Machine Learning.

Mogelijke onderwerpen

  • Machine learning in de zorg
  • De implementatie van technologie binnen de zorg
  • De invloed van technologie op arts en patiënt
  • Digitale zorg

Dit is slechts een greep uit de onderwerpen waarover Willem kan spreken, neem contact op om voor meer informatie of een offerte!