Veerle Smit & Romée Snijders De Zorgsprekers. Omdat het om de inhoud gaat. Compendium Geneeskunde 2.0

Oprichters Compendium Geneeskunde | Auteurs | Ondernemers | Geneeskundestudenten/Net-afgestudeerde artsen | Sprekers

Veerle Smit & Romée Snijders

Romée Snijders (1992) en Veerle Smit (1993) leerden elkaar kennen tijdens hun studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze waren het erover eens dat geneeskundestudenten zó veel studiestof moeten leren, dat soms het overzicht verdwijnt. Ze besloten een uitgebreid naslagwerk te maken: Compendium Geneeskunde. Een samenvatting van 1.800 pagina’s van de medische basiskennis. Geen vervanging, maar een aanvulling op het studiemateriaal. Geschreven met hulp van 250 studenten, artsen en medisch specialisten. Dit alles onder redactie en management van Romée en Veerle, die het boek ook in eigen beheer hebben uitgegeven. Sindsdien hebben ze niet stilgezeten en nog drie pocketversies voor in de witte jas en een scheurkalender met medische weetjes, verhalen en tips uitgegeven. Inmiddels zijn er al meer dan 100.000 boeken en kalenders over de toonbank gegaan.

Ondernemen & managen

In hun verhaal spreken Romée en Veerle over hoe het is om van een idee tot een resultaat te komen. Waar begin je? Wat kom je onderweg aan uitdagingen tegen? Ze inspireren om zelf ook te ondernemen en jouw eigen idee tot expressie te brengen. Daarnaast vertellen ze over hun ervaring met het aansturen van een team van 250 mensen, tegenslagen en nieuwe plannen. De presentatie kan aangepast worden naar het medisch-kennis niveau van de luisteraar.

Media & awards

Door de jaren heen zijn Romée en Veerle veel in de media verschenen. Zo zaten zij drie keer bij Matthijs aan tafel bij De Wereld Draait Door, ging hun artikel in de Volkskrant viral en stonden zij vaker in vaktijdschriften als NTvG, Medisch Contact en Arts & Auto. Ook namen zij een podcast op met KoffieCo, deze is hier te beluisteren.

Voor hun activiteiten als ondernemer wonnen zij verschillende prijzen:

  • Financieel Dagblad: 50 meest succesvolle ondernemers <35 jaar
  • Next Women, succesvolste vrouwelijke ondernemers, women to watch list, tweemaal
  • Sprout 25 meest veelbelovende ondernemers <25 jaar
  • Jonge 100; nominatie lijst 100 meest succesvolle jongeren <25 jaar, tweemaal
  • VIVA 400; lijst van 400 meest succesvolle vrouwen

Compendium Geneeskunde 2.0

Op 23 november 2019 lanceerden Romée en Veerle een geheel herziene boekenreeks Compendium Geneeskunde 2.0. Eerder brachten zij ook pocketversies voor in de witte jas en scheurkalenders uit. Meer informatie is hier te vinden.