Tom van 't Hek | De Zorgsprekers

Spreker, dagvoorzitter | Voormalig tophockeyer, bondscoach, huisarts

Tom van ’t Hek

Met ruim 20 jaar ervaring als spreker en dagvoorzitter is Tom van ’t Hek één van de meest ervaren Zorgsprekers. Dit begint bij zijn studie geneeskunde, die hij na het afronden van de middelbare school startte. Na deze studie heeft hij zich gespecialiseerd tot huisarts, een rol waarbinnen hij vijf jaar actief is geweest. Tom biedt een zeer diverse en omvangrijke hoeveelheid ervaring mee naar het podium, en kan moeiteloos binnen én buiten de zorg worden ingezet.

Tophockey en bondscoach

Parallel aan zijn periode binnen de zorg is Tom lange tijd actief geweest binnen de hoogste regionen van de hockeysport. Van 1976 tot 1992 kwam hij 221 maal uit voor het Nederlands elftal, waarmee hij tweemaal Europees en eenmaal Wereldkampioen werd. Daarna is hij zes jaar actief geweest als bondscoach van de Nederlandse hockeyvrouwen, wat leidde tot 2 Europese titels, zilver op het WK en tweemaal Olympisch brons.

Ervaring binnen de mediawereld

Een significant deel van Tom’s ervaring komt ook uit zijn werk binnen de mediawereld, waar hij bij elkaar 25 jaar actief is. Zo is hij bijvoorbeeld twintig jaar werkzaam geweest bij NOS, met een nadruk op sportprogramma’s als Langs de Lijn en Radio Tour. Daarna heeft hij een kleine 4 jaar het ochtendnieuwsprogramma bij BNR gepresenteerd. Op dit moment is hij terug bij NOS, binnen de functie van presentator van sport/nieuwsprogramma’s.