Thomas Groen is coach en inspirator voor verpleegkundigen en Zorgspreker

Thomas Groen

Verpleegkundige | Coach

Thomas Groen wilde ambulanceverpleegkundige worden. Hij is geen ambulanceverpleegkundige geworden, wel HBO-verpleegkundige. Als verpleegkundige zag hij veel verpleegkundigen slecht voor zichzelf zorgen, over hun grenzen heen (laten) gaan en besloot hier iets aan te doen. Nu is hij blogger, podcast host en coach voor verpleegkundigen. Het is zijn missie om de zorg gezonder te maken en te verbeteren. In zijn ogen is het tijd voor een verandering in de zorg, omdat zorgverleners er op de huidige manier aan onderdoor gaan en de problemen alleen maar groter worden.

Veerkracht en persoonlijk leiderschap

Op zijn 11e liep Thomas zware brandwonden op. Op zijn 15e en 25e ging hij naar de psychologe voor behandeling van zijn Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) en op zijn 23e voor een negatief zelfbeeld. Dit voelde voor hem als zwakte en als falen en hij heeft zich hier tot zijn 25e voor geschaamd. Tot hij begon in te zien dat het geen zwakte was. Hij is hier openlijk over gaan praten en ik heeft van zijn zwakte zijn kracht gemaakt.

Net als hij destijds, moeten verpleegkundigen continu sterk zijn van zichzelf, waardoor ze altijd voor anderen zorgen. Het levert veel veerkracht op, maar je hebt ook persoonlijk leiderschap nodig om voor jezelf te zorgen. Voor verpleegkundigen is dat zelfzorg, acceptatie, zelfliefde en grenzen aangeven.

Humor en confronterend

Thomas gebruikt humor in zijn coaching en trainingen en combineert dit met confrontatie. Hij luistert goed, durft kritische vragen te stellen en komt snel tot de kern.

Thomas Groen en de zorg

Misschien ken je Thomas nog van de actie #lachmetjeogen uit april 2020. Hij werd na zijn afstuderen direct praktijkopleider en gaf collega’s en studenten begeleiding en zorgde voor een veilig leerklimaat.

Zelfzorg in de zorg

Sinds 2021 is Thomas als ondernemer gestart om zelfzorg centraal te zetten. Het is zijn missie om het zorgsysteem te verbeteren en gezonder te maken voor alle zorgverleners. Hij is ervan overtuigd dat verpleegkundigen een wezenlijk verschil maken en een veel groter verschil kunnen gaan maken hierin. Dat begint met goed voor zichzelf zorgen en opkomen en door duidelijke grenzen te stellen.

Om dit verpleegkundig leiderschap duurzaam uit te (kunnen) voeren, help ik verpleegkundigen naar een fit lijf en rust in hun hoofd met meer energie en zelfvertrouwen. Naast verpleegkundig leiderschap helpt hij verpleegkundigen om persoonlijk leiderschap (terug) te pakken zodat je zonder maskers door het leven kan gaan en je je leven kan leiden zoals JIJ dat wilt. Dit doet hij in individuele- en groepstrainingen.

Heb je interesse om Thomas te boeken voor jouw bijeenkomst of event? Stuur een berichtje naar jesse@zorgsprekers.nl!