Foto van Teun Toebes door Merlijn Doomernik

Verpleegkundige | Specialisme dementie | Spreker | Auteur

Teun Toebes

Op 17-jarige leeftijd kwam Teun Toebes voor de eerste keer in een verpleeghuis, nu woont hij er, samen met mensen met dementie. Als oudste uit een gezin van vier en een moeder die verpleegkundige is, is de zorg hem met de paplepel ingegoten. De opleiding hbo-verpleegkundige was dan ook een logische stap, de keuze om in contact te zijn met mensen met dementie niet. Dat kwam tijdens een verplichte stage op mijn pad en heeft hem sindsdien niet meer losgelaten. Nu zet ik Teun zich op eigentijdse wijze in voor de zorg en mensen met dementie.

Teun Toebes als spreker

Zijn visie en ervaringen deelt Teun graag met anderen. Teun is een bevlogen spreker die zijn publiek inspireert met verhalen uit de praktijk waarbij hij de verbeelding laat spreken. Teun was al spreker voor (inter)nationale congressen, symposia en scholen. Hij sprak bijvoorbeeld tijdens wetenschapsdagen en in een vol Rotterdam Ahoy bij 10.000 jongeren. Teun is een graag geziene gast bij talkshows en verschijnt vaak in de media. De 21-jarige ‘krullenbol’ won verschillende prijzen en heeft tienduizenden volgers op social media. Hij wordt door velen gezien als een inspirerend gezicht van een nieuwe generatie en zijn lezingen laten u op een geheel nieuwe manier kennismaken met de zorg en het leven in onze maatschappij.

Benieuwd wat Teun aan uw bijeenkomst, workshop of webinar kan toevoegen? Neem contact op met collega Jesse via jesse@zorgsprekers.nl, hij denkt graag met u mee!