Zorgsprekers Tessa Schiethart

Tessa Schiethart

Oprichter To Face The World | Expert Lookism en Inclusie | Patiënten-ervaring | Begeleiding belichaming en inclusieve lichaamsacceptatie

Tessa Schiethart is geboren met een grote wijnvlek in haar gezicht. Ze heeft het Sturge Weber Syndrome en weet als geen ander hoe het is om met zichtbaarheid om te gaan. Daarnaast is zij langdurig patient en heeft een unieke kijk op de relatie tussen arts en patient.

Coaching en platform To Face The World

Met haar coaching bedrijf en platform To Face The World begeleidt zij zowel individuen als groepen rondom thema’s zoals zichtbaarheid, perceptie, omgang met (onverklaarbare) symptomen, lichaamsbewustzijn en acceptatie. Zij onderzoekt vraagstukken zoals “hoe kijken we naar onszelf en hoe beïnvloedt dat hoe we naar elkaar kijken?”, “Wat betekent het om te zien en gezien te worden, met name als je een afwijkend uiterlijk hebt?” en “hoe kunnen we inclusiever naar onszelf kijken zodat we een inclusievere wereld creëren?”

Academische ervaring

Met haar ruime academische ervaring op het gebied van lookism, diversiteit en inclusie weet zij als geen ander wat afwijkende zichtbaarheid teweegbrengt zowel bij een individu als op de werkvloer in organisaties. Haar kennis over en ervaring rondom patiënt-zijn maakt voor een unieke combinatie van academische kennis en ervaringsdeskundigheid.

Lookism, diversiteit en inclusie

Tessa spreekt voor patiëntenverenigingen, adviseert onder meer ouders met een kind met een gezichtsafwijking of in de omgang met het doorlopen van een medisch traject en traint (corporate) organisaties op het gebied van lookism, diversiteit en inclusie.

Daarnaast deelt zij haar eigen ervaringen via haar platform @tofacetheworld waarmee zij internationaal een groot publiek bereikt en contacten heeft met specialisten, patiënten en belangenorganisaties.

Ervaring als patiënt

Tessa kan als geen ander spreken over het psychosociale spanningsveld dat soms ontstaat bij het maken van keuzes tijdens een medisch traject. Met haar eigen ervaringen als levenslang patiënt-zijnde, belicht ze deze psychosociale aspecten met nuance en daadkracht.

Tessa deelt haar ervaringen omtrent het maken van keuzes in een medisch traject en stimuleert haar publiek verder en inclusiever naar een behandelplan te kijken, zowel vanuit het patiënt-perspectief als vanuit medisch perspectief. Ze belicht de donkere en kwetsbare kanten van een uitblijvende diagnose of een onzekere prognose en de psychosociale kanten hiervan. Ze inspireert om de kracht van medische kennis te versterken en combineren met het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor het lichaam.

Benieuwd naar het verhaal van Tessa, of interesse om haar aan uw line-up toe te voegen? Wij denken graag met u mee. Neem contact op via jesse@zorgsprekers.nl