Suzanne Spliethoff, dagvoorzitter, spreker en moderator bij Zorgsprekers

Dagvoorzitter & Moderator | Presentatrice | Actrice | Zakelijk leider Het Acteursgenootschap

Suzanne Spliethoff

Suzanne Spliethoff, MSc. is een Nederlandse presentatrice, dagvoorzitter en actrice. In 2007 heeft zij de studie Biomedische Wetenschappen afgerond en sindsdien is zij een veelgevraagd presentatrice voor o.a. universiteiten, ziekenhuizen en zorgverzekeraars.  

Televisie, livestreams & hybride evenementen

Door haar medische achtergrond, is Suzanne een veelgevraagd dagvoorzitter voor ziekenhuizen, farmaceuten en zorgverzekeraars. Zo heeft ze verschillende (online) events en talkshows gepresenteerd in opdracht van het Ministerie van VWS, MedicInfo (dementie, Zikavirus), ZonMW (palliatieve zorg) en Combiwel (buurtwerk). Suzanne was wekelijks te zien zijn in het lifestyleprogramma Life is Beautiful op RTL4. Sinds 2010 presenteert ze elke week een live programma bij Emma TV, het interne tv-station van het Emma Kinderziekenhuis/AMC. Ook presenteert zij elk jaar de 1,5 uur durende live uitzending van het KinderBeestFeest in Artis. Samen met Gert-Jan Jansen presenteerde zij maandelijks het live ondernemersprogramma Azaken Live.

Verder werkt ze als redacteur en verslaggever voor de lokale tv-zender IJburgTV en heeft ze veel ervaring met reportages (oa Center Parcs, Culturele Haven Journaal), bedrijfsvideo’s, webinars, vox pops (ABN AMRO, Hartstichting), DIY (GAMMA, Praxis, Culterra), autocue en podiumpresentatie tijdens evenementen, zoals de Uitmarkt en Social Marketing Day.

Suzanne Spliethoff bij Het Acteursgenootschap

Haar fascinatie voor de wetenschap kan ze ook goed inzetten als actrice en zakelijk leider van Het Acteursgenootschap. Dit theatergezelschap speelt (internationale) voorstellingen voor universiteiten en wetenschappelijke instituten, over onderwerpen als integriteit binnen het onderzoek, machtsmisbruik en sociale veiligheid. Maar ook verzorgen ze theatrale intermezzo’s tijdens (wetenschappelijke) congressen, meestal gevolgd door een debat met de zaal.

Voice-over

Suzanne werkt ook als voice-over en is regelmatig te horen in nationale, regionale en lokale radio- en tv-commercials, promo’s, bedrijfsvideo’s, podcasts en e-learnings. Klanten: NS, Robijn wasverzachter, Rituals, PostNL, NRO, Diakonessenhuis, Stichting De Zonnebloem, etc. Ook speelde ze in 2020 de rol van juf in Het Nationaal Hoorspel: Hoekjes van Geluk.

Benieuwd naar Suzanne in actie? Check haar showreel: