Zorgspreker Stef Bloem op foto vastgelegd door JD Photography

Arts | Schrijver | Voormalig jeugdtopsporter

Stef Bloem

Stef Bloem is arts, schrijver en heeft een verleden in de jeugdtopsport. Sinds zijn jeugd is hij continu bezig met het zoeken naar nieuwe uitdagingen en het combineren van zijn interesses. Op het podium deelt hij zijn enthousiasme over de zorg, spreekt hij over het verbreden van je horizon en het omgaan met de spanning van het verlaten van je comfortzone bij het aangaan van nieuwe uitdagingen.

Tennis, bijbanen en een Honours Programme

Als vijftienjarige jongen stond Stef nummer 3 op de Nederlandse tennisranglijst in de categorie jongens onder de 16 jaar. Hij kwam uit op zowel nationaal als internationaal hoog niveau en combineerde zijn 20-urige trainingsweek met een bijbaan als tennisleraar, zijn middelbare schoolcarrière en zijn deelname aan een tweejarig Honours Programme van de Universiteit Leiden.

Studie geneeskunde en onderzoek naar Diabetes Type 1

Langdurig blessureleed deed hem zijn tenniscarrière op een lager pitje zetten en nadat hij cum laude zijn VWO diploma behaalde, vertrok hij naar Leiden om aldaar te beginnen aan de studie geneeskunde. Met een passie voor de zorg stortte hij zich op deze studie en combineerde dit met een Md/Phd traject van het Honours College in Leiden. Aldaar werkte hij mee aan meerdere onderzoeksartikelen naar de oorzaak en ontwikkeling van Diabetes Type 1.

Zijn brede interesse bleef altijd op de voorgrond aanwezig, zo was hij werkzaam op de spoedeisende hulp en werkte hij als medisch assistent bij een migraine onderzoek. Ook verzorgde hij meerdere bijlescursussen voor eindexamenleerlingen, zowel vaktechnisch als gericht op de decentrale selectie van de geneeskundestudie.

Een eerste boek

Tijdens de laatste fase van zijn studie verruilde hij het medisch wetenschappelijk schrijven voor het schrijven van fictie, wat afgelopen augustus leidde tot zijn debuutroman ‘Antidotum’. Een medische thriller over een net afgestudeerde arts die vecht voor zijn opleidingsplek.

Afronding geneeskundestudie en start als basisarts

Met het summa cum laude afronden van zijn geneeskundestudie staat Stef aan het begin van zijn medische carrière. Momenteel is hij werkzaam als basisarts op de Maag-, Darm en Leverziekten. Met een passie voor alles wat met de zorg te maken heeft, maar ook een brede interesse en groot sociaal netwerk zit Stef dan ook weinig stil.

Stef Bloem als spreker

Stef is een authentieke verteller, die graag zijn enthousiasme over de zorg deelt. Hij brengt zijn tomeloze energie en interesse naar het podium. Bijvoorbeeld wanneer hij spreekt over het verbreden van je horizon en het omgaan met de spanning van het verlaten van je comfortzone bij het aangaan van nieuwe uitdagingen.

De thema’s die Stef aanhaalt zijn zeer breed toe te passen en er zijn veel bruggen te slaan naar zowel de zakelijke wereld als persoonlijke situaties. Daardoor kan hij op veel verschillende plekken uit de voeten kan als spreker.

Binnen de doelgroepen scholieren, studenten als andere geïnteresseerden doet hij met plezier zijn verhaal en geeft hij zijn visie op het maken van een studiekeuze, dan wel het combineren van school, sport, een sociaal leven en carrière.

Benieuwd wat Stef voor uw evenement kan betekenen? Stuur ons een bericht om samen de opties te bekijken!