Zorgsprekers Sietske Rozie portret

Sietske Rozie

Radioloog | Spreker | Oprichter De ZorgPodcastClub

Tijdens haar werk als radioloog raakte Sietske Rozie geïnteresseerd in het zich eigen maken van future skills for doctors en werd ze een van de thought leaders op het gebied van medisch leiderschap en discipline overstijgend onderwijs. Een belangrijke reden daarvoor is dat ze tijdens haar opleiding(en) merkte dat je als arts veel vaardigheden niet leert/krijgt aangeboden die je wel nodig hebt.

Sietske Rozie: Future Skills

Wat zijn die future skills? Medisch leiderschap, maar ook het gebruik van social media voor het verbeteren van zichtbaarheid, inzicht in de organisatiecultuur van een zorgorganisatie, het bereiken van doelmatigheid in de zorg verlening over de lijnen heen en de opkomst van data science (AI).

Leergangen, onderwijs, presentaties en podcasts

Ze volgde leergangen, organiseerde onderwijs, werd facultylid bij een businessschool, gaf reflecterende presentaties voor divers publiek in de zorg, maakte de podcast “leidinggeven in de zorg” en startte het initiatief De ZorgPodcastClub waar interessante losse afleveringen van diverse zorg gerelateerde podcasts worden samengebracht op een platform. Als een reporter van de wereld van de medisch specialist reflecteert zij op wat er gebeurt, maar ook op wat er niet gebeurt.

Keynote storytelling en wetenschappelijke onderbouwing

Sietske kan in een aansprekende keynote storytelling combineren met wetenschappelijke onderbouwing, de kennis van guru’s en haar eigen ervaring. Daarbij neemt ze het publiek als een reporter mee op reis langs het gedachtengoed van diverse guru’s/experts op het gebied van o.a. (medisch) leiderschap, organisatiecultuur en social science, waarbij ze op een reflecterende, soms humoristische, wijze verslag doet van haar wereld en het publiek daarin meeneemt.

Ze houdt het publiek een spiegel voor, maar heeft ook zelfspot en reflectie over de eigen beroepsgroep (medisch specialisten) waarbij ze de moed toont ook zelf kwetsbaar te zijn. Benieuwd wat Sietske voor u kan betekenen? Wij denken graag met u mee. Stuur ons een bericht via jesse@zorgsprekers.nl