Stefan van Rooijen, arts-onderzoeker en specialist op het gebied van Zorginnovatie en technologie

Arts-onderzoeker Maxima Medisch Centrum | Doctrepeneur| Zorginnovatie | CEO Virtual reality for patients

Stefan van Rooijen

“Als we door de ogen van de patiënt kijken, kunnen we de gezondheidszorg anders inrichten. Zodra we weten wat de patiënt voelt en denkt, behandelen we hem of haar heel anders.”

Zorginnovatie en entrepeneurschap

Stefan sloot zich als een van de eersten aan bij het REshape Innovation Center van het Radboud UMC om na zijn opleiding tot basisarts innovatieve ideeën succesvol toe te passen in de zorg. Onder leiding van Lucien Engelen werd hem geleerd om naast dokter ook entrepreneur te zijn.

Binnen zijn huidige functie als arts-onderzoeker richt hij zich met name op optimale voorbereiding (prehabilitatie & stichting Fit4Surgery) en informatievoorziening (darmkanker zorgapp) voor patiënten en hun naasten. Daarnaast leidt hij twee succesvolle startups verbonden aan de Health Innovation Campus Eindhoven (VisitU en Infor-Med), en heeft hij een onderzoeksgroep in het leven geroepen om de waarde van virtual reality voor patiënten te onderzoeken (MedVR).

Prijzen voor innovatie en technologie

Zijn inspanningen zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft hij voor zijn initiatieven de cliëntenjaarprijs en REshape innovatieprijs in ontvangst mogen nemen, en is hij recent benoemd tot re-inventor in Healthcare door WiredUK. Volgens Stefan is samenwerking de sleutel tot succes. De patiënt, (van patiëntenvereniging tot Clini Clowns) het bedrijfsleven (van Brainport tot CZ) en technische ontwikkelaars (Visyon, VR Owl), heeft hij allen actief betrokken in zijn zorginnovaties.

Boek Stefan voor een inspirerend en professioneel verhaal op het gebied van o.a. Zorginnovatie, Samenwerking, Virtual Reality in de zorg en patiëntgerichte zorg.