2018 Peter Joosten Biohacker, DIY futurist - Photo by TEDx Delft | De Zorgsprekers

Trendwatcher Zorgtechnologie | TEDx spreker | Toekomstdenker

Peter Joosten

Peter Joosten MSc. is trendwatcher zorgtechnologie, TEDx spreker en toekomstdenker.  Naast blogger en podcaster (Supermens) is hij keynote spreker bij diverse zorginstellingen en bedrijven, waaronder het Erasmus MC, de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), Zorginstituut Nederland, UMC Utrecht, Bravis Ziekenhuis Roosendaal, Martiniziekenhuis Groningen, het OLVG, de Health Business Week, ’s Heeren-Loo, het RIVM, het Radboud MC, Sectra, Sanofi Genzyme en Philidelphia. Hij is tevens auteur van de boeken Biohacking (2018) en Supermens (2020).

Studie

Peter heeft aan de Rijksuniversiteit Groningen Bedrijfskunde en Journalistiek gestudeerd. In 2019 rondde hij de Biohack Academy (Waag Amsterdam) en de opleiding bio-ethiek aan de Università Europea di Roma (Italië) en de UNESCO Chair in Bioethics and Human Rights af. In 2020 volgde hij de cursus wetenschapsjournalistiek. 

Docent, biohacker

Als gastdocent is hij verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven (Master Human Technology Interaction), Bildung Academie Leiden (thema: zorginnovatie), de School voor Journalistiek, Hogeschool van Utrecht (thema: mensverbetering) en het Imperial College in Londen (thema: biohacking).

Peter wordt daarnaast regelmatig geïnterviewd voor televisieprogramma’s, kranten, radio en magazines over biohacking en de impact van technologie op de mens (waaronder RTL5, BNNVARA, Radio 1, Men’s Health, BNR Nieuwsradio, Volkskrant, Tegenlicht en De Correspondent).

Benieuwd? Een impressie:

Peter Joosten: Links

https://biohackingboek.nl – Het boek bestellen
https://peterjoosten.net/podcast – Podcasts
https://peterjoosten.net/youtube – Video’s en vlogs

Interesse in een offerte? Of een vraag over deze spreker? Laat het ons weten!