2018 Peter Joosten Biohacker, DIY futurist - Photo by TEDx Delft | De Zorgsprekers

Biohacker | Toekomstdenker | Blogger | Spreker

Peter Joosten

Peter Joosten MSc. is biohacker, spreker en toekomstdenker. Naast blogger en podcaster (Biohacking Impact podcast) is hij keynote spreker bij diverse zorginstellingen en bedrijven, waaronder het Erasmus MC, UMC Utrecht, Bravis ziekenhuis Roosendaal, Martiniziekenhuis Groningen, het OLVG, de Health Business Week, ’s Heeren-Loo, het RIVM, het Radboud MC, Sectra, Sanofi Genzyme en Philidelphia. Hij is auteur van het boek Biohacking, de toekomst van de maakbare mens.

Hij heeft aan de Rijksuniversiteit Groningen Bedrijfskunde en Journalistiek gestudeerd. In 2019 rondde hij de Biohack Academy (Waag Amsterdam) en de opleiding bio-ethiek aan de Università Europea di Roma (Italië) en de UNESCO Chair in Bioethics and Human Rights af.

Docent, biohacker

Als gastdocent is hij verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven (Master Human Technology Interaction), Bildung Academie Leiden (thema: zorginnovatie), de School voor Journalistiek, Hogeschool van Utrecht (thema: mensverbetering) en het Imperial College in Londen (thema: biohacking).

Peter wordt daarnaast regelmatig geïnterviewd voor televisieprogramma’s, kranten, radio en magazines over biohacking en de impact van technologie op de mens (waaronder RTL5, BNNVARA, Radio 1, Men’s Health, BNR Nieuwsradio, Volkskrant, Tegenlicht en De Correspondent).

Biohacking, de toekomst van de maakbare mens

Onlangs is Peter’s boek over biohacking uitgekomen. Van het upgraden van je huidige leven met behulp van technologie tot toekomstvisies waarin we zijn veranderd tot supermensen of zelfs zijn samengesmolten met kunstmatige intelligentie of robots. In dit boek wordt de toekomst van de maakbare mens besproken aan de hand van interessante perspectieven en beschrijvingen (bron: Biohacking Boek, 2019).

Benieuwd? Een impressie:

Peter Joosten: Links

https://peterjoosten.net – Lezingen
https://biohackingboek.nl – Het boek bestellen
https://biohackingimpact.nl – Podcasts
https://peterjoosten.net/youtube – Video’s en vlogs

Interesse in een offerte? Of een vraag over deze spreker? Laat het ons weten!