Patrick van der Schaaf is Zorgspreker

Ondernemer in de zorg | Congresontwikkelaar | Ervaringsdeskundige leukemie

Patrick van der Schaaf

Patrick van der Schaaf (50) is ondernemer in de zorg, congresontwikkelaar en sinds 2019 door een speling van het lot ervaringsdeskundige leukemie. Zijn jarenlange ervaring bij KLM en diverse ondernemingen in de zorg brengt hij samen tot een uniek verhaal over motivatie, gepaard met vele bijzondere ervaringen en ontmoetingen in de zorg.

Ondernemer in de zorg

Vanuit een sterke drive om de zorg verder te helpen heeft Patrick door de jaren heen diverse ondernemingen gestart waarmee meerdere gebieden van de zorg bediend worden. In 2013 zette hij de eerste stap met van congresontwikkelaar Cognicum, dat studiereizen faciliteert en concepten voor evenementen in de zorg ontwikkelt. Niet lang daarna volgde de start van Zorgkiosken (tegenwoordig bekend als HQ Healthcare), dat inmiddels 20 Nederlandse ziekenhuizen bedient met self-serviceoplossingen en andere zorghardware.

Ervaring als patiënt

In de maand januari van 2019 werd Van der Schaaf geconfronteerd met de diagnose acute leukemie. Na een intensief zorgtraject met veel uren in de spreekkamer is hij dit jaar teruggekeerd naar de werkvloer, en gebruikt hij zijn eigen ervaringen om anderen verder te helpen, zowel binnen als buiten de zorg.

Spraakherkenning in de zorg

Voordat Patrick zelf in een complex zorgpad terecht kwam, kreeg hij het idee om een spraakoplossing te ontwikkelen voor toepassing in de spreekkamer. Via social media zag hij een post van een arts, die op zijn deur een briefje had geplakt: “Het opnemen van mijn consult is prima, maar laat het me s.v.p. vooraf even weten”. Deze boodschap, samen met de eindeloze consulten die hij zelf inmiddels als patiënt ondervond triggerden hem om voor beide partijen een treffende oplossing te bedenken: Doc2Me.

Ervaring als patiëntspreker, moderator & onderwerpen

Op het podium combineert Patrick zijn expertise op het gebied van de zorg met een persoonlijk verhaal vol bijzondere ontmoetingen en gebeurtenissen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over samen beslissen, de rol van ICT voor de patiënt, ketenzorg en informatieoverdracht in de zorg. Ook kan hij uit de voeten als moderator en presenteert hij op dit moment samen met Tom van ’t Hek de Cognicum Collegetour: een serie verdiepende, interactieve webinars over actuele zorgthema’s.

Benieuwd naar wat Patrick voor uw evenement kan betekenen als spreker, moderator of misschien wel organisator? Stuur ons een bericht en we vertellen je graag meer!