Zorgspreker Miriam Boer is Manager van de AVL Academie (Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis), Onderzoeker, Auteur en spreker

Manager AVL Academie (Antoni van Leeuwenhoek) | Onderzoeker | Auteur

Miriam Boer

Miriam Boer heeft een missie: leren in de zorg leuker, effectiever en efficiënter te maken. In haar sessie merk je dat: Op interactieve en enthousiaste wijze neemt ze je mee in de wereld van leren. Je ervaart de kracht van werkvormen en leert hoe je leren nog verder kunt verbeteren. De kracht van haar lezingen zit in dat het kleine, praktische tips zijn die iedereen morgen kan inzetten.

Miriam is manager van de AVL Academie van het Antoni van Leeuwenhoek, een ziekenhuis gespecialiseerd in kanker. Daarnaast is zij onderzoeker op het gebied van leren, ontwikkelen en generaties. Wekelijks publiceert zij op haar Instagrampagina de Leerpoli werkvormen die opleiders, werkbegeleiders en praktijkopleiders moeten inspireren om nog wat vaker een werkvorm in te zetten. Ook is zij auteur van het Groot Werkvormenboek voor de Zorg, genomineerd voor het Beste Managementboek van het jaar 2021.

De combinatie van ervaring uit de dagelijkse zorgpraktijk, achtergrond als bedrijfskundige en onderwijskundige, inzichten vanuit haar rol als manager en onderzoeker én een dosis creativiteit maakt haar uniek. Voor iedere situatie, die je aan haar voorlegt, heeft zij wel een passende vorm om ervoor te zorgen dat jij een inspirerende leeromgeving kan creëren die onze zorgprofessionals verdienen.

Onderwerpen waar Miriam Boer over spreekt

 • Werkplekleren
 • Docentprofessionalisering
 • Didactiek
 • Strategisch opleiden
 • Verbinden van generaties
 • Onderwijs aan Generatie Y en Z
 • Onboarding en inwerken
 • Toekomst van onderwijs

Redenen om Miriam als spreker te boeken:

 • Miriam neemt je mee in de wereld van didactiek waarin leren nog leuker wordt
 • Op een interactieve en enthousiaste manier kan zij anderen inspireren met persoonlijke ervaringen en voorbeelden uit de zorg
 • Boek Miriam wanneer je aandacht wil besteden aan het leren en ontwikkelen van verschillende generaties

Interessant voor professionals, maar ook voor organisaties

Hoe maak je van jouw online les een succes?
Cursussen en congressen worden afgelast, klinische lessen en referaten uitgesteld. Het coronavirus heeft ook op het medisch onderwijs zo zijn weerslag. Het dwingt ons uit te wijken naar online varianten. Maar velen van ons zijn nog zoekende in de wereld van digitaal lesgeven. In een lezing kan Miriam vertellen hoe je van jouw online les een succes maakt.

Hoe leid je mensen goed op als tijd en capaciteit voortdurend onder druk staan?
De zorg staat onder druk. Niet alleen door Corona, maar al langere tijd. De sector gaat gebukt onder een krappe arbeidsmarkt en een hoog ziekteverzuim. Ook blijkt dat bijna de helft van de nieuwe zorgmedewerkers de zorg weer binnen 2 jaar verlaat. De werkdruk loopt steeds verder op. Hoe houdt je in deze tijd zorgprofessionals bevlogen en geïnspireerd? Hoe leidt je mensen goed op als tijd en capaciteit voortdurend onder druk staan? Aan de hand van theorie en praktische voorbeelden neemt Miriam je mee in wat er komt kijken bij leren op de werkvloer, hoe je nieuwe collega’s beter kunt behouden en werkbegeleiders en opleiders gemotiveerd houdt om ook hun aandacht te besteden aan opleiden.

Interesse om Miriam te boeken als spreker of trainer? Stuur ons een bericht of klik op de knop aan de linkerkant!