Meneer Megens - Dirk Megens - De Zorgsprekers. Omdat het om de inhoud gaat.

Medisch Rekenspecialist / YouTuber / Eigenaar en ontwikkelaar van het crossmediale rekenplatform: MeneerMegens

Dirk Megens – “Meneer Megens”

Wanneer MeneerMegens door zijn studenten gevraagd wordt om zijn uitleg over (medisch) rekenen op te nemen en te plaatsen op YouTube kon hij niet weten dat het zo’n groot succes werd. Inmiddels is dit kanaal al ruim 1,3 miljoen keer bekeken en wordt Dirk gezien als de nummer 1 specialist op het gebied van Medisch Rekenen in Nederland.

Als workshopleider en spreker is hij actief op diverse zorgcongressen, waar hij de aanwezigen weet te motiveren en enthousiasmeren over Medisch Rekenen. Met als doel uiteraard het verminderen van rekenfouten en zo het verhogen van de medicatieveiligheid.

Meneer Megens: Leraar van het jaar, categorie MBO

Dirk is zaterdag verkozen tot leraar van het jaar in de categorie mbo. De vakjury prijst hem behalve voor zijn enorme enthousiasme vooral voor zijn gebruik van „moderne kanalen”: naast de rekenfilmpjes zet Megens ook uitlegvideo’s over economie op Vimeo. Megens was voorgedragen door zijn eigen studenten van de mbo-4-opleiding facilitaire dienstverlening (alles dat te maken heeft met logistiek, evenementen bewegwijzering, gebouwenbeheer en gastheerschap) (bron: NRC).

‘Ik word geen master, ik word meester.’

Megens studeerde af aan de heao in de commerciële economie. „Bij mijn diploma-uitreiking zei iemand ‘Ik word geen master, ik word meester.’ Dat heb ik onthouden. Veel van mijn mede-studenten gingen daarna een masteropleiding doen, maar ik heb in een jaar een tweedegraads lesbevoegdheid gehaald voor economieleraar. Ik ging stage lopen op het ROC Nijmegen en de studenten hebben meteen mijn hart veroverd. Om een vaste baan te kunnen krijgen moest ik naast economie ook rekenen gaan doceren, want de rekentoets was net ingevoerd in 2010” (bron: NRC).

Over Meneer Megens: