Marlies Schijven Zorgsprekers

Gezondheidswetenschapper | Chirurg | CMIO MinVWS | Hoogleraar UvA, faculteit der Geneeskunde

Marlies Schijven

Professor Marlies Schijven (geboren 1969) is gezondheidswetenschapper, chirurg en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, faculteit der Geneeskunde. Zij is tevens CMIO -Chief Medical Information Officer- bij het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Zij studeerde aan de Design Academy in Eindhoven en vervolgens aan de Universiteit Maastricht, waar zij de doctoraal examens van de studies Gezondheidswetenschappen en Geneeskunde beiden cum laude behaalde.

Zij startte haar opleiding tot chirurg in 1998, en promoveerde tijdens haar assistententijd op het onderwerp Virtual Reality in de laparoscopische chirurgie. Sinds 2006 is Marlies werkzaam als chirurg, en sinds 2009 aangesteld als staflid chirurgie in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam.

Bij het AMC is zij werkzaam als chirurg, hoogleraar, Principal Educator en Principal Investigator. Marlies begeleidt meerdere promovendi rondom innovatievraagstukken in de zorg. Tevens is zij editor van meerdere wetenschappelijke Journals en verkreeg voor haar wetenschappelijke initiatieven verscheidene subsidies en prijzen. Voor het elektronische patiëntendossier van het AMC-VUmc is zij benoemd op het thema ‘eigenaar MyChart / Mijn Dossier’.

In 2015 werd Marlies benoemd tot Hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Haar leeropdracht betreft het veld van Mobile Healthcare, Simulation en Serious Gaming.

Resumé

  • Gastro-Intestinaal Chirurg
  • Hoogleraar Simulation, Serious Gaming and Applied Mobile Healthcare
  • Universiteit van Amsterdam / Academisch Medisch Centrum Amsterdam
  • Projectleider Citrien programma thema e-Health Nederlandse Federatie Universiteiten NFU
  • Voorzitter van de Internationale Vereniging van Draagbare Technologie in de Gezondheidszorg – Wearable Technology in Healthcare Society  – WATCH-
  • Voorzitter jury ‘Prix Galien MedTech’

Wetenschappelijk profiel:

https://www.amc.nl/web/Research/Who-is-Who-in-Research/Who-is-Who-in-Research.htm?p=3533#

Marlies Schijven op social media

Twitter: @marliesschijven

Linkedin: www.linkedin.com/in/marliesschijven

Youtube: https://www.youtube.com/user/mschijv/