Loes Heijmans Beek Zorgspreker-2021

Auteur | Spreker | Ervaringsdeskundige Diabetes

Loes Heijmans-Beek

Loes Heijmans-Beek, zelfstandig ondernemer in de trouwbranche, kreeg op 28 januari 2004 een diagnose die haar leven veranderde: Diabetes type 1. Haar onbezorgde studentenleven veranderde in één klap naar een zo gestructureerd mogelijk leven met prikken, spuiten en koolhydraten tellen. Inmiddels is er veel veranderd. De spuit maakte plaats voor de pomp, het prikken maakte plaats voor de sensor en koolhydraten tellen werd een gewoonte. Onbezorgd is het leven niet meer geworden, uitdagender des te meer.

Sterke motivatie

Loes ging niet bij de pakken neerzitten en vond een manier om te leven met haar diagnose. Ze volbracht haar studie, zette een eigen bedrijf op, trouwde met de liefde van haar leven en zette een zoon op de wereld. Met humor en doorzettingsvermogen gaat zij de eeuwige strijd met de ziekte aan, om de regie over haar eigen leven te houden.

Schrijven over diabetes

In 2015 kwam haar eerste boek uit ‘Doe mij maar Diabetes’ dat beschrijft hoe het nu écht is om vierentwintig uur per dag te leven met deze ziekte. Op 17 april 2018 is haar tweede boek uitgekomen: ‘Doe mij maar diabetes…en een baby’. In dit boek beschrijft Loes hoe het is om zwanger te zijn én diabetes te hebben. Je volgt haar zwangerschap en bevalling en leest hoe zij het leven ervaart als moeder met diabetes.

Mogelijkheden

Loes is door haar persoonlijke ervaringen te boeken als spreker over leven met diabetes. Interessant voor zorgverleners, zorginstellingen en iedereen die in het dagelijks leven in meer of mindere mate met de ziekte te maken heeft. Ze kan een aangrijpend verhaal vertellen dat tegelijkertijd sterk motiveert en inspireert.