Lidwine Tick, specialist hematologie MMC

Hematoloog | Deskundige, Value Based Health Care | Waardegedreven zorg

Lidwine Tick

Lidwine Tick is specialist op het gebied van Hematologie, o.a. door haar werk als hematoloog voor het Maxima Medisch Centrum (MMC) sinds 2009. Na haar opleiding tot internist volgde ze zowel het aandachtsgebied Hematologie (LUMC) als oncologie (Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis) en promoveerde op het onderwerp diagnostiek en gevolgen van trombose.  Naast patiëntenzorg richt ze zich op verbetering van kwaliteit en efficiëntie van de zorg. Ze is hoofd zorggroep van de vakgroep beschouwend van het MMC en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Hematologie.

Value Based Health Care

Lidwine Tick is in staat om haar ervaring uit de medische praktijk te koppelen aan uitkomsten van zorg volgens Value-Based Health Care (VBHC) principes en haar kennis over innovatie die ze heeft opgedaan bij de Health Innovation School. Dit heeft geresulteerd in de VBHC ‘Excellence Award’ die ze met het oncologisch centrum heeft gewonnen voor kosteneffectiviteit in de zorg. Haar doel is om de beste zorg te leveren voor patiënten onafhankelijk van tijd en plaats.

Mogelijke onderwerpen: Hematologie, waardegedreven oncologische zorg

Dr L.W. Tick komt bij u spreken over:

  • Ontwikkeling en implementatie van ICHOM uitkomsten set volgens VBHC principe
  • Waardegedreven oncologische zorg
  • Gedeelde besluitvorming in de zorg

Meer…

Naast het spreken over de zojuist genoemde onderwerpen, schrijft Lidwine hier ook geregeld over. Klik hier voor haar stuk voor het Máxima Medisch Centrum, of hier voor haar recente stuk in Medische Oncologie (login vereist, aan te maken via de website).