Laurens Waling, specialist organisatiemanagement

Ondernemer | Innovator | Organiseren in netwerken

Laurens Waling

Laurens is expert op het gebied van innovatief organisatiemanagement. Hij inspireert graag groepen managers en medewerkers om het werk anders te organiseren. Zijn overtuiging: onze huidige structuren en werkwijzen beperken vaak de gevoelde verbinding met elkaar en de gehele organisatie. Er ontstaan eilanden. Daar waar organisaties transformeren naar zelforganiserende netwerken, kan het aanwezige talent beter benut worden. Dit levert nieuwe, krachtige en wendbare organisatievormen op, waarin het samenwerken leuker én makkelijker gaat.

Organisatiemanagement: organiseren als netwerk

Laurens geeft met concretere voorbeelden uit de praktijk aan hoe je kunt beginnen met organiseren als netwerk. Laurens is oprichter van het platform Part-up, dat talenten en vraagstukken over de huidige organisatiegrenzen en het organisatiemanagement heen bij elkaar brengt. Met zijn collega’s bouwt hij een online infrastructuur voor een flexibele manier van organiseren. Part-up helpt mensen zelf hun werkzaamheden te organiseren in tijdelijke teams ook wel part-ups genoemd.

Inspirerende, hands-on presentaties

Tijdens zijn presentaties vertelt Laurens hoe je ook jouw werk kunt organiseren met minder gedoe. Hij gebruikt aansprekende voorbeelden van de tientallen organisaties (binnen de zorg, het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven) die zich organiseren als een platform. Hij laat zien hoe de snel groeiende Part-up coöperatie zichzelf organiseert en hoe zwermleiderschap eruit ziet.

Laurens enthousiasme om uiteindelijk alle organisaties om te turnen tot flexibele, lerende en open netwerken is aanstekelijk, en een prima kickstart of uitsmijter voor een event waarin je wilt dat de energie gaat stromen. Boek Laurens nu via De Zorgsprekers!