Joris Arts, specialist Healthcare technologie, Exponential Medicine

Doctorpreneur, DiSofa | Healthcare Technologie | Exponential Medicine

Joris Arts

Joris Arts is al 20 jaar werkzaam in de zorg. Als zorgprofessional, zorgbestuurder, toezichthouder en als zorgondernemer. Rode draad door zijn carrière is het continu zoeken naar manieren om de zorg te verbeteren door enerzijds patiënten te betrekken en anderzijds technologie in te zetten. Hij heeft diverse innovaties geïntroduceerd waarvoor hij onder andere de titel Doctorpreneur van het jaar ontving in 2015. Hij volgde in 2012 en 2013 de Master in Health Administration aan Tias Nimbas.

Een kijkje buiten de deur

Joris is alumnus van Exponential Medicine, waar hij in 2017 een groep van 15 Nederlandse innovators begeleidde en de vertaling hielp te maken naar de dagelijkse praktijk. Hij doet ditzelfde tegenwoordig ook door innovatietrips in Nederland te organiseren. Met bestuurders, zorgprofessionals, zorgverzekeraars, managers en ondernemers bezoekt hij al dan niet zorggerelateerde organisaties en instellingen die innovatief en inspirerend zijn.

Hij schrijft hier ook regelmatig blogs over met als thema ‘Wat de zorg kan leren van…’ Zo destilleert hij lessen voor de zorg door in gesprek te gaan met bedrijven zoals De Efteling, IKEA, easyJet, War Child en meer.

DiSofa Online Therapie

Een van zijn laatste initiatieven is de oprichting van DiSofa, een 100% online basis-GGZ instelling onder de vleugels van GGZ Noord-Holland-Noord als oplossing voor wachtlijsten én serviceverbetering naar cliënten én zorgverleners.

Joris bekleedt diverse bestuurs- en toezichtsfuncties en heeft zitting in de redactieraad van ICT&Health. Hij heeft lezingen gehouden, workshops gegeven en is dagvoorzitter geweest voor onder andere Nyenrode, NRC-Live, ICT&Health, Zorgvisie, Skipr, Smarthealth, Zorg&ICT, VWS en Games for Health. Daarnaast heeft hij ook opdrachten gedaan voor diverse ziekenhuizen, huisartsengroepen, GGZ-instellingen en VG-instellingen.

Voeg ervaring en vakkennis toe aan uw evenement met Joris Arts: boek nu via De Zorgsprekers of neem contact op voor mogelijkheden!