Joris Arts, specialist Healthcare technologie, Exponential Medicine

Doctorpreneur, DiSofa | Healthcare Technologie | Exponential Medicine

Joris Arts

Joris Arts is sinds 1 januari 2016 bestuurder van Gezondheidscentrum Kersenboogerd in Hoorn. Daarvoor was hij bijna tien jaar werkzaam als ziekenhuisapotheker in het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Hij introduceerde daar diverse innovaties waarvoor hij onder andere de titel Doctorpreneur van 2015 ontving. Zijn missie is de problemen in de gezondheidszorg te lijf te gaan door patiënten meer te betrekken in hun behandeling met healthcare technologie als hulpmiddel. Hij formuleerde deze missie tijdens zijn Master in Health Administration die hij in 2012 en 2013 volgde aan Tias Nimbas.

Publicaties

In het Gezondheidscentrum heeft hij al meerdere technologieën geïntroduceerd om deze missie na te streven. Hij schrijft hier regelmatig over in diverse media zoals ICT&Health, Skipr en wetenschappelijke tijdschriften.

Healthmachine WF & Exponential Medicine

Daarnaast is hij initiatiefnemer van Healthmachine WF, een samenwerkingsinitiatief in West-Friesland waarbij alle grote regionale zorgorganisaties (ziekenhuis, VVT-instellingen, VG-instellingen, ROS, GGZ) én de gemeentes zijn aangesloten om de zorg door samenwerking te verbeteren. Hij is alumnus van Exponential Medicine waar hij in 2017 een groep van 15 Nederlandse innovators begeleidde en de vertaling hielp te maken naar de dagelijkse praktijk. Hij doet ditzelfde tegenwoordig ook door Innovatietrips in Nederland te organiseren. Met bestuurders, zorgprofessionals, zorgverzekeraars, managers en ondernemers bezoekt hij al dan niet zorggerelateerde organisaties en instellingen die innovatief en inspirerend zijn.

DiSofa & GGZ Nederland

Een van zijn laatste initiatieven is de oprichting van DiSofa, een 100% online basis-GGZ instelling onder de vleugels van GGZ Noord-Holland-Noord als oplossing voor wachtlijsten én serviceverbetering naar cliënten én zorgverleners. Joris bekleedt diverse bestuurs- en toezichtsfuncties, heeft zitting in de redactieraad van ICT&Health en is associate van organisatieadviesbureau Twynstra Gudde.

Hij heeft lezingen gehouden, workshops gegeven en is dagvoorzitter geweest voor onder andere Nyenrode, NRC-Live, ICT&Health, Zorgvisie, Skipr, Smarthealth, Zorg&ICT, VWS en Games for Health. Daarnaast heeft hij ook opdrachten gedaan voor diverse ziekenhuizen, huisartsengroepen, GGZ-instellingen en VG-instellingen.

Voeg ervaring en vakkennis toe aan uw evenement met Joris Arts: boek nu via De Zorgsprekers of neem contact op voor mogelijkheden!