Joop Kasteel Leeuwenhart

MMA-wereldkampioen | Gediplomeerd Oncologisch Fitnesstrainer | Leukemie survivor

Joop Kasteel

Joop Kasteel (56) is een voormalig topsporter met titels in het keiharde MMA. In 2005 sloot hij zijn glansrijke carrière af met een wereldtitel. Het leven lacht Joop dus toe, al is dat niet altijd zo geweest. Joop wordt namelijk gepest, hij is dik en niet goed in sport dus niet in trek. Daar knokt hij zich, soms letterlijk uit en legt daarmee de basis voor zijn later verworven bijnaam; “Leeuwenhart”.

Knokken

De rode draad in het leven van Joop is dus knokken en dat is maar goed ook. In 2015 openbaart zich namelijk het voorstadium van acute leukemie; MDS, helaas de variant die altijd ontaardt in een zeer heftige leukemie. In plaats van af te wachten neemt Joop, samen met zijn artsen, de regie, voor zover mogelijk.

Autobiografie: Leeuwenhart

Het wordt een strijd zonder weerga, waar Joop met hulp van God, zijn vrouw en zijn niet aflatende strijdlust winnend uitkomt. Samen met vriend/auteur Koen Scharrenberg heeft Joop hier de zeer goed ontvangen autobiografie “Leeuwenhart” over geschreven. Een eerlijk en openhartig boek waarin geen blad voor de mond wordt genomen. Onderwerpen als pesten, doping en kanker komen ruim aan bod, zonder dat het boek een klaagzang is.

Samen kanker en bewegen beter op de kaart zetten

Na de kroon van de wereldtitel heeft Joop sinds kort een andere kroon; hij is afgestudeerd Oncologisch Fitnesstrainer en werkt met verschillende instanties samen om kanker en bewegen (beter) op de kaart te zetten. Daarnaast werkt Joop als Security Advisor voor verschillende BN’ers, acteert hij in films, series en commercials.

Joop Kasteel als spreker

Als spreker is Joop zeer motiverend, geeft hij een oprechte inkijk in zijn leven en leert hij mensen vooral te zien wat wèl kan! Hierdoor kan hij putten uit een bijna eindeloze eigen ervaring en kan hij vertrouwen op de vele unieke gebeurtenissen die hij heeft meegemaakt. Interesse in Joop als spreker? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee!