Jesper Rijpma vanaf nu op het podium via Zorgsprekers

Jesper Rijpma

Hoofd Communicatie Máxima MC | Dagvoorzitter & Debatleider | Presentatie- & Pitchtrainer

Jesper Rijpma is ruim tien jaar actief op het snijvlak van de politiek en de zorg. Via de Haagse arena, waar hij als belangenbehartiger voor de artsenfederatie (KNMG) en later de ziekenhuizen (NVZ) rondliep, belandde hij in Máxima MC, een topklinisch ziekenhuis in Brabant, waar hij sinds twee jaar werkzaam is als hoofd communicatie. 

Ervaren dagvoorzitter

Naast zijn werkzaamheden in de politiek en de zorg rolde hij in het vak van dagvoorzitter toen hij actief was in de gemeenteraad van Utrecht. De afgelopen zeven jaar heeft hij een grote variëteit aan opdrachtgevers gehad, van ministeries tot pensioenfondsen en van zorginstellingen tot grote ondernemingen. De afgelopen anderhalf jaar heeft Jesper ook de switch gemaakt naar digitaal en veel ervaring opgedaan met het leiden van digitale bijeenkomsten.

Op het podium

Jesper staat met een frisse blik op het podium en weet met scherpte de hakken uit het zand te halen. Opdrachtgevers prijzen hem dan ook om zijn vlotte presentatie, flexibiliteit en inhoudelijke kennis. Vanaf de voorbereiding denkt hij ook graag mee over de opzet en invulling van de bijeenkomst, zodat het maximale resultaat behaald kan worden.

Onderwerpen Jesper Rijpma

Jesper Rijpma is inzetbaar als dagvoorzitter en debatleider, maar is tevens een bevlogen spreker over:

  • Spreken in het openbaar: hoe presenteer en pitch je overtuigend, met impact?
  • Belangenbehartiging: hoe zorg ik dat mijn belang op het juiste moment, bij de juiste persoon op de juiste plek bekend wordt?

Jesper spreekt zowel in het Nederlands en het Engels.