Heleen van Royen door Mark Uyl

Auteur | Spreker | Ervaringsdeskundige Dementie

Heleen van Royen is met name bekend als auteur van bestsellers zoals De Gelukkige Huisvrouw, Godin van de Jacht en de Ontsnapping. Toen in 2015 bij haar moeder beginnende dementie werd geconstateerd zocht Heleen een manier om dit proces vast te leggen, schrijven was geen optie want dan zou ze minder bij haar moeder kunnen zijn. Het werd een film, in 2017 uitgebracht onder de titel “Het doet zo zeer”. Heleen heeft aan de hand van exclusieve clips uit deze film een presentatie samengesteld. Waar liep Heleen tegen aan toen geconstateerd werd dat haar moeder niet meer op zichzelf kon wonen? Hoe heeft zij de zorg ervaren tijdens dit traject? En hoe gaat het nu met haar moeder?

De presentatie gaat, op een emotionele maar ook realistische en grappige wijze, over de ervaring als kind met een ouder met dementie, de langzaam omkerende rol van kind en moeder, maar vooral over liefde en zorg voor elkaar.

Ervaringsdeskundige op het gebied van dementie

Door de, inmiddels jarenlange, intense samenwerking met artsen, case managers en andere zorgbegeleiders, kan Heleen met recht spreken als ervaringsdeskundige met betrekking tot ouderen met dementie in de zorg.