Gabrielle Speijer Haga Ziekenhuis Oncoloog Oncologie HIMSS ICT Zorg Cognicum Zorgpsprekers

Radiotherapeut-Oncoloog HagaZiekenhuis (RHG) | Oprichter van CatalyzIT

Gabrielle Speijer

Gabrielle Speijer (1976) is Radiotherapeut-Oncoloog HagaZiekenhuis (RHG) en founder van de zorginnovatieonderneming CatalyzIT. Ze ontving haar artsentitel van de Katholieke Universiteit Leuven, België. De opleiding tot radiotherapeut-oncoloog voltooide ze in het Nederlands Kanker Instituut -Antoni Van Leeuwenhoek ziekenhuis, te Amsterdam, Nederland.

Vanuit haar beroepsvereniging NVRO (Nederlandse Vereniging Radiotherapie en Oncologie) is Gabrielle Speijer afgevaardigd als lid van de raad Wetenschap & Innovatie van de FMS (Federatie Medisch Specialisten), lid van het project Innovate (NVRO) en lid van het project Artificiële Intelligentie (FMS). Daarnaast zette ze zich de afgelopen jaren in voor samenwerkingsprojecten zoals Thuisarts.nl, Medmij en Snomed.

Data Driven Doctor

In 2019 werd ze onderscheiden als HIMSS Future 50 International HealthIT leader: één van de wereldwijde voortrekkers van digitale zorginnovatie. Afgelopen jaren zette ze zich in voor het gedachtengoed en de visie van een ‘data driven doctor’.  De dokter die technologie noodzakelijk acht voor een beter inzicht in de totale gezondheidssituatie van een patiënt. Zich ertoe inzettend ook de overige 90% zorginformatie die gezondheid bepaalt mee te nemen in de klinische praktijkvoering (de ‘social determinant of health’). De data driven doctor vertaalt de basiswaarden van de eed van Hippocrates naar de mogelijkheden van vandaag, toont leiderschap in het steeds groter wordend zorglandschap, alles ten behoeve van de gezondheid van ons allen.

Ervaring als schrijver en spreker

Gabrielle spreekt geregeld over de hierboven genoemde onderwerpen, bijvoorbeeld vanuit haar positie in de redactieraad van ICT & Health. Een ander voorbeeld is haar lezing tijdens het Nederlandse programma van HIMSS19 Orlando. Belangrijk onderdeel van haar missie is het creëren van omstandigheden waarin de zorgprofessional de juiste digitale ondersteuning geniet, waardoor hij/zij weer kan richten op de basis: in vertrouwelijkheid warme, persoonlijk zorg bieden.