Frank van Berkel - Oprichter & partner, Morgens | Veranderprocessen | Advies, training & begeleiding. De Zorgsprekers. Omdat het om de inhoud gaat.

Oprichter & partner, Morgens | Veranderprocessen | Advies, training & begeleiding

Frank van Berkel

Advies, training en begeleiding bij veranderprocessen in de zorg

Frank van Berkel (1969) is sinds 2001 oprichter en partner bij Morgens, een adviesbureau dat zich richt op grootschalige transitietrajecten. Frank studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarnaast voltooide hij diverse trainingen op het terrein van adviesvaardigheden, zoals Consultancy Skills bij De Baak, diverse cursussen op het gebied van financieel management, een leiderschapsprogramma’s bij Sezen en diverse continu verbeteren trainingen (Lean Management, Six Sigma). Na eigen deelname aan een leiderschapstraject bij Avicenna, begeleidt Frank nu met regelmaat Avicenna-leiderschapsleergangen. Frank is binnen Morgens verantwoordelijk voor de zorgmarkt, leidt complexe transtitieprogramma’s én begeleidt Raden van Bestuur in hun eigen veranderprocessen.

De zorg van de toekomst: breder dan technologie alleen

Na publicatie van het onderzoek naar het ziekenhuis van de toekomst, wordt Frank regelmatig gevraagd om te spreken over de toekomstige zorg.

Frank’s boodschap richt zich op wat verandert er in de zorg. Belangrijk hierbij is technologische verandering, maar het verhaal van Frank is breder dan technologie alleen. Het ziekenhuis van Morgen gaat ook over ketensamenwerking, nieuwe vormen van zorgfinanciering, patiënten die meer regie nemen, focusverschuiving van ziekte naar gezondheid etc.

Veranderkunde, experimenteren en leren

Daarnaast richt de boodschap van Frank zich op de veranderkundige kant van de benodigde transitie bij zorgorganisaties: de zorgomgeving verandert en, ondanks dat we nog niet weten hoe snel welke ontwikkelingen op ons af gaan komen, er is geen ontkomen aan dat het anders wordt. Zorg dat het ziekenhuis van de toekomst je niet overkomt! En investeer dus in experimenteren, leren en wendbaarder worden. Samenvattend heeft Frank als spreker expertise op het gebied van de zorg van de toekomst en hoe je daar als organisatie naar toe moet bewegen. Frank spreekt met regelmaat voor grote groepen (artsen, verpleegkundigen, MT’s RvB’s etc)

 Recente publicaties

Recent gesproken op

  • Zorgontbijt Ziekenhuis van Morgen (15 ziekenhuisbestuurders)
  • Seminar over het ziekenhuis van de toekomst, georganiseerd door Morgens, bij het voormalige Havenziekenhuis (1 oktober 2018)
  • Leiderschapsdag van het Albert Schweitzer Ziekenhuis (medio augustus 2018)
  • Openings Keynote tijdens Alumnidag masteropleidingen Advanced Nursing Practice en Physician Assistant van InHolland (8 maart 2019)
  • Seminar Ons ziekenhuis van Morgen bij Bravis ziekenhuis (in totaal 200 artsen, bestuurders, verpleegkundigen, medewerkers)

Op de planning

  • Bij het Zorgvisie event over de toekomstige zorg (event op 20 april 2019)
  • Optie: gastspreker over de trends en ontwikkelingen in de ziekenhuiszorg bij intern event van Máxima Medisch Centrum (21 mei 2019)
  • Bij ‘Het Grootste Kennisfestival van Nederland’ (20 juni 2019)