Filip de Groeve is spreker, apotheker en director marketing. Zorgspreker

Filip de Groeve

Spreker over taboes en inclusie / Marketing Director Coloplast / Apotheker

Keynote spreker Filip De Groeve is al 20 jaar actief in marketing. De vele onderzoeken, interviews en gesprekken die vooraf zijn gegaan aan het ontwikkelen van campagnes hebben hem naar het podium geleid.

Over de hele wereld mocht Filip gedurende meer dan 13 jaar honderden vrouwen spreken over hun zwangerschapsreis of eerste maanden als kersverse moeder. Tegenwoordig gaat hij voor Coloplast dagelijks in gesprek met Nederlanders die last hebben van intieme gezondheidsproblemen. Welke doelgroep hij ook spreekt, ze hebben steeds last van taboes. Tijd om daar iets aan te doen!

Filip De Groeve werd geboren in Aalst (België) en studeerde af als apotheker, maar werd al vroeg in zijn carrière verliefd op marketing. Als marketeer en people manager voor farmaceutische firma’s mocht ie tal van consumer campagnes opzetten. Filip verliet met zijn gezin België en verhuisde naar Turkije, Duitsland en uiteindelijk Nederland. In zijn internationale loopbaan zijn vooral de vele gesprekken over “zwangerschap en vrouw zijn” in Iran, Rusland, Turkije en Kenya bijgebleven.

TaBOOH

In zijn wervelende keynote ‘taBOOH’ neemt Filip je mee op een reis door veelvoorkomende taboes aan de hand van humor en bizarre feiten. Hij overhandigt je drie sleutelwoorden en de perfecte gespreksstarters om taboes te doorbreken. Wees voorbereid, want na deze keynote zal geen taboegesprek nog hetzelfde zijn.

Inclusie

Op de werkvloer leven nog veel taboes die vooral vrouwen benadelen: menstruatie, menopauze, loon, … In de maatschappij zorgen medische taboes zoals incontinentie en een stoma voor onnodig veel schaamte. Filip wil van zijn publiek taboestrijders maken door praktische tips mee te geven, maar ook door de perfecte gespreksstarters mee te geven. En praten is nodig! Immers: “taboes blijven leven, als je ze doodzwijgt!”

Heb je interesse om Filip te boeken voor jouw bijeenkomst of event? Stuur een berichtje naar jesse@zorgsprekers.nl!