Diana van Stijn is arts, ex-topsporter, aanstaand promovendus en Zorgspreker

Arts | Ex-topsporter | Oprichter MedNed

Diana van Stijn

Diana van Stijn heeft een ongebruikelijk portfolio, zij is arts, oprichter van medisch platform MedNed, ex-topsporter en momenteel in de afrondende fase van haar promotietraject waar zij onderzoek doet naar een zeldzame kinderziekte. Haar onderzoek verwierf met name bekendheid tijdens de COVID-19 pandemie, toen er zich plotseling meerdere kinderen met deze zeldzame ziekte presenteerden na infectie met het Coronavirus.

Zorg en topsport

Haar bijzondere carrièrepad heeft Diana verschillende inzichten gegeven binnen de zorg. Met name heeft de topsport haar laten zien hoe belangrijk het is om op elkaar ingespeeld te zijn en dat mentorschap een “key feature” is om het beste uit iemand te halen. Ook heeft de topsport haar geleerd dat autonomie cruciaal is voor goede omgang met stress.

De zorg inclusief maken

Diana is dan ook overtuigd dat door de zorg inclusief te maken voor de patiënten er betere zorg geleverd kan worden. Deze overtuiging heeft ertoe geleid dat zij een medisch platform heeft opgericht voor medische educatie, uitwisseling van medische kennis en samenwerking in de zorg. Diana is een echte allround ontwikkelde arts, haar kracht ligt in het empathisch verbinden van mensen van verschillende achtergronden.

Voor meer informatie, zie:  https://beacons.page/dvanstijn