Daan Dohmen | Zorgfuturist | Zorginnovatie | Luscii

CEO en oprichter Luscii

Daan Dohmen

Dr. Ir. Daan Dohmen is een ondernemer met een passie voor gezondheidszorg en zorginnovatie. Deze passie ontstond tijdens zijn werk als assistent-verpleegkundige in de ouderenzorg en resulteerde in de oprichting van zijn internationaal actieve zorginnovatiebedrijf FocusCura, dat 8 opeenvolgende jaren deel uitmaakte van de lijst van snelst groeiende Nederlandse bedrijven. In 2018 richtte hij vanuit FocusCura het bedrijf Luscii op. Luscii is een digitaal platform waarmee ziekenhuizen hun patiënten thuis via telemonitoring kunnen volgen.

Zorginnovatie, e-health & ondernemerschap: Luscii

Na zijn Master Industrial Engineering met specialisatie Management of Medicine promoveerde Dohmen Cum Laude op implementatie van eHealth aan de Universiteit Twente. Ondertussen is Dohmen formeel aangesteld als raadslid van de Nederlandse Raad voor Gezondheidszorg en Samenleving, die op verzoek de Nederlandse regering (minister van Volksgezondheid) en de Tweede Kamer adviseert. Naast gevraagd advies, adviseren zij op eigen initiatief over trends, onderwerpen en ontwikkelingen op het gebied van gezondheid en samenleving.

Dr. Ir. Daan Dohmen combineert ondernemerschap, wetenschap en zijn kennis over gezondheidszorg met een ‘menselijke maat’, om zo innovatieve oplossingen te vinden waarmee kwetsbare mensen hun leven onafhankelijk en gelukkig zo lang mogelijk kunnen leven.

Dr. Ir. Daan Dohmen komt bij u spreken over:

  • Digitalisering van zorg
  • Ondernemen in de zorg
  • Nieuwe business modellen voor de zorg

Daan spreekt in het Nederlands en in het Engels.

Gerelateerde spreker (en collega bij Luscii): Ruben de Neef