Daan Dohmen | Zorgfuturist | Zorginnovatie | Luscii

CEO en oprichter Luscii

Daan Dohmen

Prof. Dr. Ir. Daan Dohmen (1979) is ondernemer en wetenschapper met een passie voor de zorg. Na zijn Master Industrial Engineering met specialisatie Management of Medicine promoveerde Dohmen Cum Laude op implementatie van eHealth aan de Universiteit Twente. Hij is oprichter van zorginnovatiebedrijf FocusCura, dat hij in juni 2020 verkocht aan het beursgenoteerde Assa Abloy, en van Luscii. Op het gebied van ‘remote patient monitoring’ is Luscii inmiddels in zeven landen in Europa en Afrika actief.

Zorginnovatie, e-health & ondernemerschap: Luscii

Per 1 oktober 2020 werd Daan benoemd als Hoogleraar Digitale Transformatie in de Zorg aan de Open Universiteit. Hij begeleidt hier promovendi, werkt aan onderzoek en ontwikkelt onderwijs voor jonge (zorg)professionals. Tenslotte is hij lid van de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving (RVS). Dit adviesorgaan adviseert het Kabinet en Staten Generaal gevraagd en ongevraagd over ontwikkelingen op het domein van zorg en samenleving.

Daan combineert ondernemerschap, wetenschap en zijn kennis over gezondheidszorg met een ‘menselijke maat’, om zo innovatieve oplossingen te vinden waarmee kwetsbare mensen hun leven onafhankelijk en gelukkig zo lang mogelijk kunnen leven.

Prof. Dr. Ir. Daan Dohmen komt bij u spreken over:

  • Digitalisering van zorg
  • Ondernemen in de zorg
  • Nieuwe business modellen voor de zorg

Daan spreekt in het Nederlands en in het Engels.

Gerelateerde spreker (en collega bij Luscii): Ruben de Neef