Bart-Jan Verhoeff - Arts, specialisatie Internist-Nefroloog | Digital Health | CMIO. De Zorgsprekers. Omdat het om de inhoud gaat.

Arts, specialisatie Internist-Nefroloog | Digital Health | CMIO

Bart-Jan Verhoeff

Internist en CMIO

Bart-Jan Verhoeff is internist-nefroloog en CMIO in Ziekenhuis St Jansdal. Bart-Jan is als CMIO sinds 2016 betrokken bij innovatie en optimalisatie van digitale zorgprocessen. Zijn ervaringen deelt hij als bestuurslid van het landelijk CMIO-netwerk. In die rol is hij betrokken bij diverse landelijke gremia die zich bezighouden met digitale standaarden en digitalisering van zorg.

AI expert

Sinds enkele jaren houdt Bart-Jan zich daarnaast bezig met datagedreven zorg en kunstmatige intelligentie. Kunstmatige intelligentie belooft de zorg vele voordelen op te leveren maar kent ook risico’s. Zijn ervaringen en leerpunten deelde hij op zijn blog dokter.ai. Bart-Jan is onder andere bij NEN en VWS betrokken bij het opstellen van normen en richtlijnen voor ontwikkeling van kunstmatige intelligentie.

Oprichter

Recent richtte Bart-Jan met de Stichting Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) het Expertisecentrum Zorgalgoritmen op. Het Expertisecentrum stelt zich ten doel zorginstellingen kosteneffectief te voorzien van datagedreven oplossingen voor klinische en logistieke problemen in de zorg.

Spreker en docent

Bart-Jan spreekt regelmatig in ziekenhuizen en op congressen en is als gastdocent betrokken bij diverse opleidingen en masterclasses onder andere in de TUe en TIAS. Zijn presenteerstijl kenmerkt zich door energie en overtuigingskracht. Hij weet als geen ander op een inspirerende manier te benadrukken, dat het eigenaarschap van digitalisering bij de professional ligt. Daarnaast weet hij de complexiteit van voorspellende algoritmen eenvoudig en in lekentermen uit te leggen en inspireert hij zijn luisteraars zelf tot handelen over te gaan.