Annemieke Korver - De Zorgsprekers. Omdat het om de inhoud gaat.

Docent Verpleegkunde | Onderzoeker | Spreker

Annemieke Korver

Annemieke Korver (1989) is docent Verpleegkunde aan de Hogeschool Utrecht, klinisch gezondheidswetenschapper en social media expert. Daarnaast is zij spreker en dagvoorzitter. Annemieke richt zich op de missie ‘van zorg & ziekte naar gezondheid & gedrag’ waarbij zij de rol en positie van verpleegkundigen in beeld brengt.

Studie en ervaring binnen de verpleegkunde

In 2014 behaalde Annemieke haar master klinische gezondheidswetenschappen / verplegingswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Na diverse jaren als verpleegkundige te hebben gewerkt in de Geestelijke Gezondheidszorg en de Jeugdgezondheidszorg heeft zij de overstap gemaakt naar het onderwijs. Vanuit haar baan als Hogeschooldocent Verpleegkunde legt zij de verbinding tussen praktijk, onderzoek en onderwijs.

Vloggen, bloggen en de inzet van social media

Een voorbeeld hiervan is het gesubsidieerde onderzoeksproject wat zij is gestart naar de invloed van vloggen als middel om bewustwording en verandering in gezond gedrag bij jongeren te stimuleren. Annemieke is een expert op het gebied van social media inzetten in de gezondheidszorg en laat zien hoe je jezelf als verpleegkundige en het verpleegkundig vak kunt profileren, positioneren en professionaliseren. Annemieke is te omschrijven als ondernemend, toegewijd, uitdaging gedreven en leergierig. Lees meer via LinkedIn.

Specialismen als spreker

– Verpleegkundig leiderschap
– Social media, bloggen & vloggen