Medisch socioloog, consultant & oprichter Stichting IKONE

Anne-Miek Vroom

Anne-Miek Vroom, medisch socioloog, is een toegewijde en inspirerende spreker en ervaringsdeskundige die haar zorgkennis en ervaring met patiënten optimaal inzet. Door haar rijke ervaring als senior consultant binnen de gezondheidszorg is zij op dit moment een veelgevraagd spreker bij evenementen binnen én buiten de zorg. Als oprichter en directeur van Stichting IKONE is haar doel om de kwaliteit van zorg te verhogen door samenwerkingen tussen patiënten en de zorgsector te promoten en te faciliteren. Anne-Miek ondersteunt zorgorganisaties, beleidsmakers en innovators om patiënten in hun kracht te zetten, o.a. door middel van patiënt journeys, focusgroepen en onderzoek- en consultancywerk. Daarnaast ontwikkelt en ontwerpt Stichting IKONE verschillende soorten innovaties voor de gezondheidszorg.

Over Anne-Miek

Anne-Miek is een veelzijdige medisch socioloog die, met passie, op een evenwichtig kritische en positief opbouwende werkwijze, bijdraagt aan uw project, congres, beleidsontwikkeling of organisatie. Vanuit een unieke achtergrond als wetenschapper en ervaringsdeskundige in zorg en welzijn kan zij bijdragen als senior consultant, projectleider of spreker.

Bruggen slaan tussen mensen met patiëntervaring en de zorgsector vind Anne-Miek geweldig. Ze staat erom bekend om creatieve innovatieve ideeën en (wetenschappelijk) inhoudelijke vraagstukken samen te brengen en heeft daarbij oog voor alle betrokkenen. Ze schroomt niet om haar sterke netwerk binnen zorg(innovatie) en welzijn in te zetten om tot een zo waardevol mogelijk resultaat te komen.

Kwetsbare onderwerpen gaat ze niet uit de weg. In haar vrije tijd filosofeert ze graag over het leven en maatschappelijke en/of ethische vraagstukken.

Anne-Miek is een snelle denker en kan gemakkelijk aansluiten op de unieke vraag van de opdrachtgever. Welke werkzaamheden zij ook uitvoert, centraal staat: de kracht van het verhaal, een inhoudelijk sterke bijdrage, samenwerking op basis van verbinding, vertrouwen en het daadwerkelijk neerzetten van een passend resultaat.

Specialismen:

* Consultant
* Projectleider
* Beleidsadviseur
* Keynote speaker
* Workshops