Voorzitter GGD GHOR Nederland | Oud-minister Jeugd en Gezin

André Rouvoet

André Rouvoet (Hilversum, 4 januari 1962) is een Nederlandse bestuurder en voormalig politicus. Hij was voorheen vice-premier en minister van Jeugd en Gezin, minister van OCW en fractievoorzitter van de ChristenUnie. Meest recent was hij voorzitter van de branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland. Inmiddels is André voorzitter van GGD GHOR Nederland, de vereniging van alle GGD’en en GHOR bureaus in Nederland.

In de politiek & voorzitterschap Zorgverzekeraars Nederland

In het kabinet-Balkenende IV was hij minister voor Jeugd en Gezin en vicepremier. Op 23 februari 2010, na de val van dit kabinet, werd hij als demissionair minister tevens benoemd tot minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, tot 14 oktober 2010. Eerder was hij namens de ChristenUnie en de RPF lid van de Tweede Kamer. Op 29 april 2011 kondigde hij zijn vertrek uit de politiek aan en op 14 mei nam zijn partij afscheid van Rouvoet. Sinds 1 februari 2012 was hij voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland.

André is via De Zorgsprekers te boeken als dagvoorzitter voor uw zorggerelateerde congres, lezing of evenement naar keuze. Met André gaat u voor een gerenommeerde naam die op een aansprekende manier kan engageren.