Tahnee de Vringer | Dokters in Hakken | De Zorgsprekers. Omdat het om de inhoud gaat.

Uroloog in opleiding | Oprichter Dokters op Hakken

Tahnee de Vringer

Tahnee is uroloog in opleiding en oprichter van Dokters op Hakken. Voor Dokters op Hakken interviewt ze ambitieuze vrouwelijke dokters. Door het creëren van portretten en het delen van hun ervaringen, inspireert ze jonge dokters om zich meer te profileren in de zorg.

Dokters in Hakken

De grote verschuiving in man-vrouw verdeling binnen het artsenvak intrigeert Tahnee. Waar in 1980 nog een zeer beperkt aantal vrouwen werd toegelaten tot een specialistische opleiding, is tegenwoordig het grootste deel dat solliciteert voor een specialisatie vrouw. Dit komt mede door het toenemende aantal vrouwelijke studenten dat zich jaarlijkse inschrijft voor de studie Geneeskunde. De verwachting is dat het aantal vrouwelijke artsen alleen maar verder zal toenemen. Hoe verandert dit een historisch vak? En hoe kunnen we zorgen dat de, over het algemeen meer bescheiden vrouwen, hun spotlight pakken en alles uit hun carrière weten te halen. Female empowerment en vrouwelijk leiderschap spelen daarbij een belangrijke rol. Dit zijn onderwerpen waar Tahnee als spreker ook raad mee weet.

Interviews, topics en podia

Met elk interview dat zij afneemt leert Tahnee weer iets nieuws. Valkuilen tijdens een salarisonderhandeling, de rol van ziekenhuizen in milieuvervuiling en hoe technologie ons vak compleet kan veranderen. Al deze wijsheden, gecombineerd met haar eigen ervaringen, vertelt ze graag aan een groter publiek.