Marc de Hond - Bron: Facebookpagina https://www.facebook.com/marcdehond

Presentator | Ervaringsdeskundige | Preventie medische fouten

Foto: https://www.facebook.com/marcdehond

Marc de Hond

In 2002 onderging motivator Marc de Hond een medische misser als gevolg van miscommunicatie in het ziekenhuis. Aan deze fout hield Marc een dwarslaesie over. Inmiddels gaat het erg goed met Marc, en kan hij goed leven in zijn rolstoel. Hij heeft al in vele ziekenhuizen en medische instellingen opgetreden om zijn verhaal te vertellen. Als u wilt werken aan preventie van fouten in uw medische instelling, dan is Marc de Hond bij uitstek geschikt als inspirerende spreker.

Kracht als motivator

Volgens Marc bezit ieder mens de KRACHT om zich aan te passen aan nieuwe situaties. Hij ontdekte deze kracht tijdens zijn revalidatie nadat hij een dwarslaesie kreeg in 2002. “Ik bleek mentaal en fysiek in staat tot dingen, die ik vooraf nooit had kunnen vermoeden”. Het duurde een aantal jaar om zijn nieuwe leven een plek te geven: “Ik heb goed leren omgaan met tegenslag, dat hoort nou eenmaal bij het leven. Ik kijk naar wat ik wel kan, en niet meer naar wat ik niet meer kan.”

Sindsdien is Marc de Hond niet te stoppen. Momenteel presenteert hij De Rekenkamer voor de KRO, verovert hij de theaters met De LULverhalen (waarin hij luchtig en vol humor spreekt over liefde, seks en eigenwaarde) en speelt hij in het Nederlands rolstoelbasketbalteam.

Wat kan Marc voor u betekenen:

Marc is een uitstekende motivator en een ervaren presentator en dagvoorzitter. Daarnaast kan hij – vanuit zijn persoonlijke ervaring – spreken over de preventie van medische fouten en patiëntveiligheid, werken en leven met een handicap, (rolstoel)toegankelijkheid, maar vooral: omgaan met verandering.