Joyce Sombroek, voormalig tophockeyer en Europees, wereld en Olympisch kampioen hockey.

Arts | Europees, wereld en Olympisch kampioen | Tweevoudig beste hockey keepster van de wereld | Management Drives trainer

Joyce Sombroek

Joyce Sombroek was jarenlang de vaste keepster van het Nederlands hockeyteam. Ze is Europees, wereld en Olympisch kampioen en werd tot twee keer toe verkozen tot beste hockey keepster ter wereld. Parallel aan haar topsport carrière studeerde Joyce geneeskunde en ze werkt nu als arts-assistent op de Spoedeisende Hulp. Daarnaast geeft ze al jaren presentaties en teambuildingworkshops en zet ze zich in voor goede doelen. Aan de hand van anekdotes en learnings uit 14 jaar topsport trekt Joyce de parallel naar de zorg en geeft ze concrete tips om beter te presteren als team en als individu. Ook deelt ze haar kennis en expertise als gecertificeerd trainer bij Management Drives. Een inspirerende lezing van Joyce over effectief samenwerken, communiceren onder druk of vitaliteit zorgt voor nieuwe inzichten en motivatie. Daarnaast kan haar verhaal dienen als een welkome afwisseling tijdens een congres of onderwijsdag.

Samen kom je verder

In haar werk als arts valt het Joyce regelmatig op dat de samenwerking en communicatie, en daarmee de kwaliteit van de zorg, veel beter kan. Als echte teamplayer wil ze daar graag een bijdrage aan leveren. Tijdens haar presentaties gaat Joyce in op de parallellen tussen zorg en topsport en wat we kunnen leren van topsport. Als topsporter won ze alle prijzen die er zijn en daarvoor waren een goede mindset en een sterk team cruciaal. Joyce vertelt dan ook graag hoe je een winnend team bouwt en is daarbij open over tegenslagen en learnings. Vanuit haar ervaring met Management Drives biedt ze inzicht in drijfveren, kwaliteiten en valkuilen. Door een gezamenlijk doel, wederzijds respect en begrip en effectieve communicatie kom je tot de beste resultaten. Uiteraard spits Joyce haar presentatie toe op de groep waar ze voor spreekt en de thema’s die spelen.

Hockey & Keep chasing the 1%

Joyce Sombroek begon haar hockeycarrière bij de Lochemse Hockey Club en ging op haar 12e keepen. Door haar enorme drive en leergierigheid maakte ze snel stappen. Ze doorliep alle nationale jeugdselecties en maakte in 2010 haar debuut in het Nederlands elftal als jongste keepster ooit. In de jaren daarop werd ze Europees, wereld en Olympisch kampioen en ontwikkelde ze zich tot een bepalende speelster. Op het WK in Den Haag hoefde ze geen enkel tegendoelpunt te incasseren en in 2014 en 2015 werd ze verkozen tot beste keepster ter wereld. Aan de top komen is moeilijk, maar er blijven nog veel moeilijker. Dit lukt alleen door iedere keer weer te zoeken naar die ene procent verbetering en te kunnen presteren onder druk. Zowel tijdens de Olympische Spelen in Londen als in Rio speelde Joyce een belangrijke rol door in de halve finale meerdere shoot-outs te stoppen. In 2017 maakte ze bekend te stoppen op internationaal niveau in verband met een chronische heupblessure. Ze speelde in totaal 117 officiële interlands en richt zich nu op haar carrière als arts.

Onderwerpen

  1. Teambuilding – Het bouwen van een winnend team
  2. Leiderschap en communicatie – Drijfveren, kwaliteiten en valkuilen
  3. Innovatie en verandering – Keep chasing the 1%
  4. Vitaliteit – Balans om te blijven presteren
  5. Focus – Leer beter omgaan met druk

Heeft u interesse om Joyce te boeken? Klik hier voor een vrijblijvende offerte