Joyce Sombroek, voormalig tophockeyer en Europees, wereld en Olympisch kampioen hockey.

Arts | Europees, wereld en Olympisch kampioen | Tweevoudig beste hockey keepster van de wereld

Joyce Sombroek

Joyce Sombroek was jarenlang de vaste keepster bij de Larensche Mixed Hockey Club en het Nederlands hockeyteam. Ze is Europees, wereld en Olympisch kampioen en werd tot twee keer toe verkozen tot beste keepster ter wereld. Joyce is een van de weinige sporters die haar topsportcarrière en studie geneeskunde wist te combineren. Inmiddels werkt zij als arts-assistent interne geneeskunde. Ze weet als geen ander hoe belangrijk een goede mindset is en is expert op het gebied van teambuilding. Aan de hand van anekdotes en learnings uit 13 jaar topsport trekt zij de parallel naar de zorg. Ze inspireert mensen om het beste uit zichzelf en hun omgeving te halen.

Biografie: Hockey op topniveau

Joyce Sombroek begon haar hockeycarrière bij de Lochemse Hockey Club en ging op haar 12e keepen. Door haar enorme drive en leergierigheid maakte ze snel stappen. Ze doorliep alle nationale jeugdselecties en behaalde diverse titels. In 2010 maakte Joyce als jongste keepster ooit haar debuut in het Nederlands elftal en 3 maanden later stond ze onder de lat tijdens het WK. In de jaren daarop werd ze Europees, wereld en Olympisch kampioen en ontwikkelde ze zich tot een bepalende speelster. Op het WK in Den Haag hoefde ze geen enkel tegendoelpunt te incasseren en in 2014 en 2015 werd ze verkozen tot beste keepster ter wereld. Zowel tijdens de Olympische Spelen in Londen als in Rio speelde Joyce een belangrijke rol door in de halve finale meerdere shoot-outs te stoppen.

Beëindiging internationale carrière hockey

Joyce maakte in 2017 bekend te stoppen op internationaal niveau in verband met een chronische heupblessure. Ze speelde in totaal 117 officiële interlands. Haar studie rondde ze in 2018 af en ze heeft nu een baan als arts-assistent interne geneeskunde. Joyce geeft al jaren presentaties en clinics en zet zich in voor verschillende goede doelen. Ze staat erom bekend dat ze een echte teamplayer is en altijd op zoek is naar die ene procent verbetering.

Onderwerpen

  1. De weg naar de top – Haal het maximale uit ieder individu
  2. Teambuilding – Bouw een winnend team
  3. Focus – Leer presteren onder druk
  4. Innovatie – Keep chasing the 1%
  5. Duurzame inzetbaarheid – Reflectie, motivatie, vitaliteit en balans